2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Belgium: 22 embert, köztük 3 rendőrtisztet tartóztattak le nagyszabású kábítószerügyben

A brüsszeli vizsgálóbíró 45 házkutatásról döntött, amelyek során nemcsak gyanúsítottak, hanem vállalatok is célkeresztbe kerültek. A házkutatásokra Belgium több pontján, többek között Antwerpenben és Brüsszelben került sor.  

22 személyt fosztottak meg szabadságától, köztük három rendőrtisztet. A tegnap délelőtti beavatkozások során készpénzt, luxusautókat és egy kézifegyvert foglaltak le.

Az akcióhoz több mint 350 helyi és szövetségi rendőrt vetettek be. Így a szövetségi rendőrség különleges egységei a helyi rendőrség több speciális egységével együtt dolgoztak a - potenciálisan veszélyes - gyanúsítottak letartóztatásán. 

"Az őrizetbe vett személyeket többek között kokain kereskedelmével, behozatalával és kivitelével gyanúsítják (az antwerpeni kikötőn keresztül), néhányan pedig lőfegyverekkel való elszámolásban vesznek részt a kábítószer-környezetben"

- magyarázta An Berger rendőrségi szóvivő. 

Nagy mennyiségű kábítószert tartalmazó dosszié

A nyomozás a brüsszeli drogkörnyezetben elkövetett több súlyos erőszakos cselekmény után indult. Ezért a brüsszeli szövetségi igazságügyi rendőrség és a brüsszeli nyugati rendőrségi zóna tagjaiból, a brüsszeli ügyészséggel konzultálva nyomozócsoportot hoztak létre.  

A nyomozás során több szinten is kábítószer-kereskedelemre derült fény. "A Sky ECC több telefonjának elemzése során kiderült, hogy az antwerpeni kikötőn keresztül kokaint importáltak" - hangzik el. Néhány kulcsfigurát még azzal is gyanúsítanak, hogy helikopterek segítségével akartak kokaint exportálni Angliába.  

2021-ben áttörés történt a Sky ECC titkosított telefonjaival kapcsolatos nagyszabású nyomozásban. A rendőrség három éven keresztül bele tudott olvasni azokba a titkosított üzenetekbe, amelyeket a feltételezett kábítószer-bűnözők küldtek egymásnak.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató