2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Salgótarjáni akkugyár: Vendégmunkásokat is kirúgtunk, nem csak magyarokat

A cég azzal magyarázta az elbocsátásokat, hogy a plusz embereket eleve csak az év végi betegségek és szabadságolások miatt vették fel.

Mint szerdán mi is megírtuk, december óta mintegy 60, magyarországi illetőségű dolgozót bocsátottak el a dél-koreai tulajdonú Bumchun Precision Hungary Kft. salgótarjáni üzeméből. A kirúgottak betanított munkások voltak, őket jellemzően különféle munkaerő-kölcsönző cégek révén foglalkoztatták. Helyükön most azok a vietnámi vendégmunkások dolgoznak, akiket a magyarok tanítottak be, még elbocsátásuk előtt. A kirúgott magyar munkások ügyét már a Nemzetgazdasági Minisztérium is vizsgálja.

Ilyen előzmények után tette közzé Facebookon közleményét Kim Ho Youn, az üzem ügyvezető igazgatója. A szövegben azt írja, az elbocsátottak között nemcsak magyarok vannak, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs is van köztük.

Azt is írja, tavaly év végén szabadságolások és betegségek miatt kellett új embereket felvenniük, hogy fenn tudják tartani a termelési volument. Ezzel együtt „az autóiparban tapasztalható megtorpanás” miatt - nem nőttek a megrendeléseik - „átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére” kényszerültek.

A közlemény szerint a bérelt munkatársak közül a koreai vezetés a további feladatok végzésére a megbízható, jobban teljesítő munkaerőt tartotta meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató