2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Telex: Trump szifiliszes, vörös foltok jelentek meg a kezén

Szerdán furcsa piros hólyagokkal a tenyerén fotózták le Donald Trump volt elnököt, ami spekulációknak adott teret az egészségügyi állapotával kapcsolatban - írja a szélsőliberális Telex.

Trump a manhattani lakásáról távozva integetett az embereknek, ekkor váltak láthatóvá a jobb kezén ékeskedő foltok, amiket a paparazzók le is kaptak. A néhány órával későbbi New Hampshire-i kampánygyűlésen gesztikuláló Trumpról készült fotók és videók hamar eltűntek az internetről - írják.

Majd közölték:

el is indult a találgatás, hogy nem a szexuális úton terjedő szifilisz tünetei voltak-e ezek.

Bár a foltok hasonlíthatnak a szifiliszes sebekhez, nincs tényleges bizonyíték arra, hogy Trumpnak ilyen betegsége van. A volt elnök egyelőre nem kommentálta az egészségügyi állapotát - teszik hozzá.

Majd leírták, hogy mi a szifilisz.

A szifilisz szexuális úton terjedő betegség. A szifiliszbaktériumok okozta sebek gyakran a fertőzés helyén jelennek meg először kb. két-három héttel az érintkezés után, majd a kézen lévő fekélyek – a másodlagos szifilisz tünetei – négy-nyolc héttel a kezdeti fertőzés után jelentkezhetnek. A szifilisz évekig tünetmentesen megmaradhat a szervezetben. Bár penicillinnel könnyen gyógyítható, a fertőzés kezelés nélkül szív- és agykárosodást okozhat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató