2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kikaptunk a franciáktól, az 5. helyért játszhat a válogatott

A férfi kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntős csoport utolsó, 4. fordulójában 35–32-re kikapott a magyar válogatott a franciáktól.

Első félidő

Eleinte a magyar csapat vezetett, majd a francia együttes ellépett és sokáig öt góllal is vezetett, a szünetre azonban egy 4–0-ás szériának köszönhetően két gólra csökkentette a különbséget válogatottunk. A félidőben az eredmény 20–18 volt Franciaország javára.

Második félidő

A második játékrészt szintén jól kezdte a magyar együttes, Chema Rodríguez csapata ki tudott egyenlíteni. Később azonban a franciák némi előnyhöz jutottak, amit sikerült megtartaniuk. A végeredmény 35–32 lett. Magyarország helytállt egy nagyon erős csapat ellen, ez egyértelmű.

Valamint biztossá vált, hogy a magyar együttes beállítja a legjobb Eb-szereplését, Magyarország legutóbb 1998-ban végzett a hatodik helyen.

Az már korábban eldőlt, hogy az izlandi sikerrel biztossá vált, minimum helyosztót játszhat a magyar kézilabda-válogatott (vagyis a legrosszabb esetben is már az ötödik helyért meccselhet a szlovénokkal péntek délután). Mint írtuk, Izland óriási csatában két góllal, 26–24-re verte Ausztriát.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
I. CSOPORT (KÖLN)
Franciaország–Magyarország 35–32 (20–18) 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató