2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kezet fogott a 16 éves ukrán teniszező az orosszal, vizsgálat indult ellene

"Kellemetlen incidensnek" nevezte az Ukrán Tenisz Szövetség, hogy az Australian Open juniorversenyében Jelizaveta Kotliar kezet fogott az orosz Vlada Micsevával a meccsük után. Az ukrán szövetség a kézfogás miatt vizsgálatot indított, a versenyző apja rögtön jelezte, hogy többet nem fordul elő, és a rutintalanság miatt hibázott a lánya, aki két sima szettben egyébként el is veszítette a mérkőzést.

„A lányom nem tudta kontrollálni a viselkedését. Automatikusan végrehajtotta a meccs utáni rituálét, nem vette észre, hogy a háló mögött annak az országnak a képviselője van, ami támadást indított a hazánk ellen” – nyilatkozott az apa, Konsztantyin Kotliar.

A felnőttek közt a selejtezőből a négy közé jutó, 23 éves Dajana Jastremszka megvédte a pályája elején álló játékost. „Bárkivel megtörténhetett volna. Tapasztalatlan még, és hagyta, hogy az érzelmei vezessék, összezavarodott. Egészen biztos vagyok abban, hogy Ukrajna mellett áll ő is” – jelentette ki, amikor az esetről kérdezték.



Az ukrán teniszezők még a torna elején jelezték, hogy nem nyújtanak kezet orosz ellenfelüknek, ha egymás ellen kell játszaniuk. Ezzel az aprócska gesztussal "tudják támogatni" a hazájukat a messzi távolból.

A tavalyi vívó-világbajnokságról kizárták az ukrán világbajnok kardozót, Olga Harlant, mert nem fogott kezet orosz riválisával.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató