2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Felajánlotta lemondását a BKK vezére, de Kátyú Geri nem fogadta el

A főpolgármester szerint a járatritkítás a politikai kampány áldozatává vált.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül szerencsétlen mondatot mondott, amiért tisztességgel elnézést kért és felajánlotta lemondását

– írta Karácsony Gergely főpolgármester péntek reggel a Facebook-oldalán.

Azzal folytatta: „A lemondását nem fogadtam el: egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett. Nem véletlenül választották meg Walter Katalint tavaly ősszel a legjelentősebb európai szakmai szövetség, az Európai Nagyvárosi Közlekedési Hatóságok (EMTA) elnökévé. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhatok egy csapatban a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésén.”

Walter Katalin egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy nehéz bevonni az utasokat a járatritkítások folyamatába, olyan, „mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”. A kijelentés után az LMP, a Fidesz és Vitézy Dávid is Walter lemondását követelte, ő erre reagálva közleményben kért bocsánatot azoktól, akiket esetleg megsértett.

Karácsony Gergely kiállt az LMP, a Fidesz és Vitézy Dávid által is erősen vitatott járatritkítások mellett is.

Azt írta, hogy „a BKK szakmai munkájának fontos része az utazási adatok elemzése, amelyek alapján javaslatot tett egy hatékonyabb, az utazási szokásokhoz igazodó menetrend kialakítására. De a legjobb szakmai javaslat is elvérezhet, ha az egyesek gátlástalan önzésének és a lejárató politikai kampánynak válik áldozatává. A teljes budapesti közösségi közlekedés mindössze néhány ezrelékét érintő átcsoportosítás a főpolgármester-jelölti politikai kampány martalékává vált, ami alááshatja a közösségi közlekedésbe vetett bizalmat. Az pedig többet árt, mint amennyit a jobb menetrend használ. Ezért arra kértem a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató