2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Harmincöt kilós akkumulátort dobtak ki az ablakon egy kecskeméti lakásból

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy párral szemben. Az elkövetők egy 35 kilogrammos, tehergépjárműbe való akkumulátort a lakásukban tároltak, majd azt a bérelt lakásuk erkélyéről az utcára dobták.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi és nő a hetedik emeleten lévő társasházi lakásukban tároltak egy 35 kilogrammos, tehergépjárműbe való akkumulátort. 2022. augusztus 14-én délelőtt, a két vádlott a lakás erkélyéről kidobta az akkumulátort, ahol az darabjaira tört.

A férfi ezután lement az utcára, összeszedte a darabokat, majd azt valakinek átadta.

A vádlottak által megszerzett hulladéknak minősülő akkumulátor olyan maró, irritáló és környezetre veszélyes anyagokat tartalmazott, amelyek miatt az veszélyes hulladéknak minősült.
A pár hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez engedéllyel nem rendelkezett, így sem a hulladék megszerzésére, sem annak tárolására nem voltak jogosultak.

Az ügyészség a párt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató