2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kunhalmi bejelentése: az MSZP 80 ezer konzultációs ívet gyűjtött össze

A szocialista párt több mint 80 ezer konzultációs ívet adott át az aHangnak - számolt be a Hírklikk.

Ezeket a párt aktivistái gyűjtötték. Az MSZP azért döntött úgy, hogy a fiatalok és az aHang mellé áll a konzultációs ívek összegyűjtésében, mert – a jelenlegi "autoriter rendszerben", ahol függőségi viszonyok millióit alakított ki a kormány –, minden aktivizmust fontosnak tart – jelentette ki Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke és a konzultációs íveket átvevő Szalóki Viktor, az aHang szóvivője is köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a gyűjtésben - írja a lap.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azzal kezdte mondandóját, a párt nagy örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Úgy vélte, napjainkban a félelem, az apátia uralkodik Magyarországon. Az MSZP ezért tartja nagyon fontosnak az aktivitást, mert így az ellenzéki szavazók is kifejezhetik ellenállásukat és nemtetszésüket, amit ezzel a rendszerrel szemben éreznek. Ez a gyűjtés azt is megmutatja, hogy pártok és civil szervezetek jól együtt tudnak működni ügyek mentén. Az MSZP-nek az előválasztástól kezdve is volt jó pár közös ügye a civil szervezetekkel, egészen ennek a mostani aktivizmusnak a megmutatásáig. 

Kunhalmi nagyra értékelte, hogy az aHang független civil szervezet a mai magyar közéletben, és nagyon sokat tesz azért, hogy az aktivitás ne csökkenjen, inkább égjen a láng, és a remény hordozója legyen másokkal együtt.

„Több mint 80 ezer, az MSZP által gyűjtött konzultációs ívet ad le most a szocialista párt. Mindezt az eredményt pár hét alatt érte el, ami azt bizonyítja, még mindig elég nagy fordulatszámon működik az MSZP aktivista bázisa, és a legnagyobb országos hálózattal rendelkező ellenzéki párt képes volt bebizonyítani, hogy még mindig óriási az intézményi bizalom a szocialisták iránt. Csak köszönetet tudok mondani minden egyes pártvezetőnknek, párttagunknak, aktivistánknak, az irodistáinknak az irodák nyitva tartásáért, azért, hogy gyűjtötték az íveket” – mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató