2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Medián: Vitézy Dávid 23, Karácsony 37 százalékot kapna, ha most lenne a főpolgármester-választás

Még nem biztos ugyan, hogy indul a főpolgármester-jelölti posztért júniusban Vitézy Dávid, a Medián gyorskutatása szerint jelenleg a szavazatok 23 százalékára számíthatna, amivel valószínűleg megelőzné a kormánypártok eddig ismeretlen jelöltjét, aki 21 százalékot kapna, írja a szélsőliberális 24.hu a birtokába került felmérés alapján.

Az LMP megbízásából készült kutatás szerint Karácsony Gergely a szavazatok 37 százalékát vinné el, de ha Vitézy nem indulna, akkor a jelenlegi főpolgármester 46, a kormánypárti induló 27 százalékot gyűjtene.

A felmérést az LMP megbízásából 2024. január 24-én és 25-én készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet - írják.

Az LMP hetekkel ezelőtt jelezte, hogy támogatná Vitézy indulását. A kormánypártoknak még nincs főpolgármester-jelöltje az idei fővárosi választásra, Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója Inforádió Aréna című műsorában hétfőn azt mondta, hogy a jelölési folyamat február közepén indul majd el, és március végére lesznek meg a hivatalos jelöltek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató