2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Megtámadta a nemzeti konzultációt Hadházy és a Kétfarkú Kutya Párt

Hadházy Ákossal és Heindl Péter jogásszal együtt megtámadtuk a kormány legutóbbi, úgynevezett szuverenitásvédelmi konzultációját és plakátkampányát, mert ezek szerintünk sértik a hazai jogrendet, írta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pénteken. Három kérdés tisztázását kérik a Nemzeti Választási Bizottságtól, ezek azok:

- A hazai jogrend szerint jogsértő-e az állami szerveknek a választópolgárok véleményalakítását befolyásoló, és így a következő választások eredményét is befolyásoló (vagy befolyásolni akaró) fizetett politikai reklámtevékenysége?

- Amennyiben az állami szervek ezen tevékenysége jogsértő, akkor a jogsértés csak a hivatalos kampányidőszakban, vagy azon kívül is megtörténhet?

- Amennyiben a jogsértés a hivatalos kampányidőszakon kívül is megtörténhet, akkor vajon a törvény szerinti jogorvoslati fórumok rendelkeznek-e hatáskörrel a jogsértés miatti jogorvoslati kérelem elbírálására?

A párt szerint a hazai jogrend alapján mindhárom kérdésre igen a válasz, amit a beadványukban részletesen meg is indokoltak. Kérik a jogsértés megállapítását és a kormány, valamint Miniszterelnöki Kabinetiroda eltiltását a további jogsértő tevékenységtől. „Persze tisztában vagyunk vele, hogy itthon jó eséllyel el fogják kaszálni, de szeretnénk az EU bírósága elé vinni, mivel az EP-választás tisztasága is kétséges” – írták a közleményben.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató