2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Rod Dreher: "Brüsszelben sosem ismerik el, hogy Orbán Viktornak volt igaza"

Nem csak egyfajta arcvesztés lenne beismernie Brüsszelnek, hogy Orbán Viktornak a kezdetektől igaza van az orosz-ukrán konfliktus kimeneteléről, hanem egyenesen annak beismerése, hogy az amerikai pénzre és amerikai fegyverre épülő ideológia nem tudja uralni a világot - mondta Rod Dreher amerikai újságíró.

Sokkolónak nevezte Rod Dreher amerikai író, újságíró, a The American Conservative korábbi főszerkesztője azt a módszert, amellyel a liberális, globalista elit a Financial Times cikkén keresztül akart nyomást gyakorolni Magyarországra az Ukrajnának folyósítandó 50 milliárd eurós segélycsomag megszavazása érekében.

A Magyarországon élő amerikai újságíró a Hír TV Napi Aktuális című műsorában elmondta: mindez azt mutatja, hogy van egy lecke, amit folyamatosan tanulnunk kell Európában és az Egyesült Államokban is: amikor a liberális globalista elit demokráciáról beszél és a jogállamiságról, akkor arról beszélnek, hogy különböző olyan politikák jelenjenek meg, amik nekik tetszenek, ezt az extrém taktikát használják egy másik olyan európai uniós tagállam ellen, egy olyan demokrácia ellen, ami NATO szövetséges. Ez sokkoló.

Ukrajnában a háborús hírek szerint a dolgok rosszról még rosszabbra fordultak, de még most sem képesek beismerni Brüsszelben, hogy Orbán Viktornak a háború kirobbanása óta igaza volt, amikor azt mondta, békét kell kötni, mert ennek a háborúnak nem lesznek győztesei.

Rod Dreher ezzel kapcsolatban kiemelte:

Brüsszelben Orbán Viktornak soha nem lehet igaza, mert ha ezt beismerné a liberális elit, a baloldal, akkor az nem csak egyfajta arcvesztés lenne számukra, hanem ez azt is mutatná, hogy a globális liberális ideológiájuk, amely az amerikai pénzre, az amerikai tűzerőre és befolyásra épül megdőlne, kiderülne, hogy ez az ideológia nem tudja a világot uralni.

Orbán Viktor a kezdetektől azt hangsúlyozza, hogy nem így működik a világ.

Rod Dreher megjegyezte, hogy David Pressman amerikai nagykövet fantasztának nevezte a magyar miniszterelnököt, miközben az Amerikai Egyesült Államok kormánya már két éve támogat az Európai Unióval együtt egy olyan háborút, ami megnyerhetetlen Ukrajna és Oroszország között. 

Nagyon tetszett nekem, amikor Orbán Viktor Brüsszelben találkozott a tiltakozó gazdákkal, mert ezek a gazdák tudják, hogy mi történik.

Ez nagyon erős képeket mutatott, amikor a miniszterelnök úr a gazdákkal találkozott, nem pedig egy konferenciateremben a brüsszeli elittel. Most úgy tűnik, mintha Brüsszel lenne nyeregben, de várjuk meg a választásokat, mert amikor Európa választói meglátják ezt a nonszenszet, akkor változni fognak, ez már nem tarthat sokáig.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató