2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Az ukrán fegyveres erők egyik buzi harcosa elmesélte, hogy egy bajtársa majdnem megölte

Az ukrán katonai és LMBTQ-aktivistát, Pavel Legoidát az ukrán fegyveres erők másik katonája majdnem megölte a szexuális orientációja miatt.

Maga Legoyda beszélt erről a TSN-nek adott interjújában.

– Volt egy eset, ruhában voltam akkor...egy üzem bejáratánál őrködtem, ez volt a  feladatom... Ültem, kattintgattam valamit a telefonomon, meg valami csávó. odajött hozzám... Azt mondja: „Te vagy az a fiú?” Így nézek rá, azt mondom: „Melyik fiú?” Azt mondja: „Nos, ez az a buzi, amit meséltek rólad.."

"Rögtön agresszívan viselkedett, próbálta elrejteni, de észrevettem, hogy valamit tenni készül velem..... Igent mondtam, mert rájöttem, hogy ha már szólt rólam, akkor faszság lenne, ha tagadnám..... Azt mondja: "Tudod, hogy ki vagyok én? Én is a tüzérségtől vagyok, a frontról jöttem haza" - mesélte az aktivista.

Legoyda szerint a katonatársa elkezdett mesélni arról, hogy 10 évet ült börtönben, és hogy megölte a mostohaapját.

És én ott ülök és azon gondolkodom, hogy "Istenem, mit tegyek?". Rájövök, hogy kezdek remegni, félek. És egy kebabnyársat tart a kezében.... És így tartja a nyársat felém: "Tudod, hogy megöltem a mostohaapámat?" És rám szegezi a nyársat. Ott ülök, nem tudom, mit tegyek. A fejemben már elmondtam az imáimat, elbúcsúzom mindenkitől, akitől tudok..... Félek egy plusz szót szólni hozzá, kiabálni valahol, mert rájövök, hogy a gépfegyveremet a folyosó végére tettem..... Rájövök, hogy mire odaérek, meg fog ölni.... Nem ismerem az önvédelmet. Szóval rájöttem, hogy nagyon óvatosan kell cselekednem" - mondta Legoyda.

A történet itt lezárul, nem lehet tudni, hogy mi történt...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató