2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Makizaj: a diktatúra leépítésében az unió a legnagyobb szövetségese a magyar nemzetnek

Nekem annyi szerepem van az országos politikában, hogy létrehoztunk egy pártot is a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett, de az önkormányzati választáson legyen a civileké a terep ott a mozgalom jelöltjei indulnak – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Márki-Zay Péter, a baloldal bukott messiása.

Hozzátette, az Európai Parlamenti választáson viszont csak pártok indulhatnak, és ők az Európai Néppárt frakcióját szeretnék erősíteni. „Ebben a mai helyzetben a diktatúra ellen a leghatékonyabban Brüsszelben az Európai Unió parlamentjében lehet fellépni, és ha mi le akarjuk építeni ezt a diktatúrát, ebben az Európai Unió a legnagyobb szövetségese a magyar nemzetnek.”

Márki-Zay Péter azt mondta, az Európai Néppártba az MSZP nem ül be, hiszen a szocialisták és demokraták frakciójában vannak. Rámutatott, nem azokat a frakciókat akarják erősíteni, ahol már van ellenzék. „Egy olyan frakcióba szeretnénk bejutni, amely nagyon befolyásos, ahonnan előbb-utóbb a Fidesz után a KDNP-t is ki kell tenni, és mi el tudjuk érni, hogy Magyarországgal szemben sokkal határozottban követeljék meg az európai normák betartását.”

Elmondta, az uniós választás a soraikból egy képviselőt érintene, míg az önkormányzati választás csak Vásárhelyen tíz képviselői, egy polgármesteri helyet, legalább száz önkormányzati dolgozói helyet érint. „Egy tizenháromezres választói közösségnek a sorsa múlik azon, hogy a Fidesz vissza tudja-e venni Hómezővásárhelyet. Vagy nem hagyjuk neki.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató