2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A falunap végén összecsaptak a "vendégek" a biztonsági őrökkel

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, akik a falunapi rendezvényről zárást követően nem akartak távozni, vitába keveredtek a biztonsági őrökkel, méteres kerítés lécekkel és fél tégla nagyságú kövekkel dobálták őket.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. augusztus elején az esti órákban, egy borsodi településen az iskolaudvaron tartott falunapon vettek részt. Késő éjszaka a rendezvény befejeződött, azonban a vádlottak és két ismeretlen társuk a biztonsági személyzet felszólítása ellenére sem akartak távozni.

A vita során kimentek az utcára, de folyamatosan szidalmazták a biztonsági őröket, majd egy kerítésből méteres hosszúságú léceket feszítettek ki, azokkal fenyegették őket, majd

fél tégla nagyságú köveket szedtek fel, amiket az ekkorra már velük szemben láncban felálló biztonsági őrök irányába dobáltak.

Senkit nem találták el, mert az őrök kitértek, majd odamentek a vádlottakhoz és elvették tőlük a náluk maradt kerítésléceket, így a vádlottak felhagytak cselekményükkel és eltávoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű és más ügyben szabadságvesztés büntetésüket töltő vádlottak közül az egyik vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást, míg a másik többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató