2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Manfred Weber feketelistája: Orbán, Le Pen, Kaczynski, AfD...

Az Európai Néppárt vezetője többek között a liberális jogállam melletti kiállást is olyan alapelvként fogalmazta meg, amely hiányában nem hajlandó együttműködni senkivel.

Manfred Weber német politikus, az Európai Néppárt vezetője a lengyel Jog és Igazságosság pártját is felvette a feketelistájára, amelyen azok a csoportok és politikusok szerepelnek, akikkel teljes mértékben kizárja az együttműködést.

A Do Rzeczy cikke alapján Weber három alapelvet fogalmazott meg az európai parlamenti választások előtt:

Aki velünk akar együttműködni, annak támogatnia kell az európai integrációt, globálisan ki kell állnia a szabadság és a demokrácia mellett, ami jelenleg Ukrajna és Izrael támogatását jelenti, és ki kell állnia a liberális jogállam, a bíróságok függetlensége és a média szabadsága mellett.

Weber szerint éppen ezért lehetetlen az együttműködés olyan politikusokkal, mint Orbán Viktor, Jaroslaw Kaczynski vagy Marine Le Pen, illetve olyan pártokkal, mint a német AfD.

„Az Európai Néppárt Európa pártja. Ha az AfD Németországban azt mondja, hogy Európának meg kell halnia, akkor bejelentem, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel megvédem Európát” – tette hozzá Weber.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató