2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Megszólalt a számlagyárügybe belebukó Vig Mór

A hatalom áldozatának állította be magát a hídpénzbotránnyal is összefüggésbe hozott, sok száz milliós számlagyár irányításával gyanúsított Vig Mór a mai büntetőperén.

Az Amnesty-vezér testvére arra utalt, hogy csak a közelgő választások miatt van letartóztatva. A ma éppen egy csalási ügyben magát bűnösnek valló jogász kijelentése persze könnyedén cáfolható.

„Én azzal számolok, hogy az európai parlamenti választásokig leszek fogva tartva”

– jelentette ki kedden a bírósági tárgyalásán a több száz milliós számlagyár működtetésével gyanúsított, tavaly november óta letartóztatásban lévő Vig Mór, aki ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a politika áldozata. Vig ezt erősítve megemlítette azt is, hogy a jobboldali sajtó híradásaiban szinte mindennap előkerül a neve.

A praxisától eltiltott ügyvéd érvelése persze elég hiteltelennek tűnik annak fényében, hogy a jogászt a múltban is több bűnüggyel összefüggésbe hozta már a hatóság.

Itt van például az az ügy, amelyben ma tartott tárgyalást a bíróság.  Vig Mórt megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják. A bírósági eljárásban tavaly februárban döntés is született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék azonban hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Emiatt került vissza Vig ügye elsőfokra.

A kispesti bíróságon megtartott keddi tárgyaláson Vig Mór is jelen volt, bilincsben hozták őt a büntetés-végrehajtás munkatársai.

A férfi a vádirattal egyezően újra elismerte a bűnösségét, de határozatot egyelőre nem hirdettek.

Vignek van két vádlott-társa is, egyikük ráadásul büntetett előéletű, ő jelenleg is szökésben van. A bűnügy szálai egészen 2018 szeptemberéig nyúlnak vissza, onnantól kezdve több mint fél éven keresztül Vig és két barátja szervezetten 32 sértettet tévesztett és károsított meg, valamint további nyolc személyt kísérelt meg becsapni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató