2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

"Nincs bűncselekmény" - Lezárták a szenátusi épületben forgatott buzipornó ügyét

Az amerikai Capitoliumi Rendőrség csütörtökön közölte, lezárják a szenátusi tárgyalóteremben készült amatőr szexvideó ügyében folytatott nyomozást, miután megállapították, nem áll rendelkezésre bűncselekményre utaló bizonyíték.



„A szövetségi és helyi ügyészekkel folytatott konzultációt, valamint az átfogó vizsgálatot és a lehetséges vádak áttekintését követően megállapítottuk,, hogy – a kongresszusi szabályzat valószínűsíthető megsértése ellenére – jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy bűncselekményt követtek volna el” – idézi a hivatalos közleményt az NBC News.

A rendőrség közölte, hogy a tárgyalóterem nem volt megnyitva a nyilvánosság előtt, amikor a videót december 13-án reggel rögzítették, az érintett kongresszusi munkatársnak pedig hivatalos hozzáférése volt a teremhez. „A kongresszusi munkatárs, aki azóta lemondott az állásáról, élt az alkotmány ötödik kiegészítése szerinti, hallgatáshoz való jogával, és nem volt hajlandó beszélni velünk. Nyomozóink készek megvizsgálni az új bizonyítékokat, amennyiben azok napvilágra kerülnének”.

A The Daily Caller lap tette közzé először a videót, azt állítva, hogy azon egy kongresszusi munkatárs látható, amint „egy ismeretlen férfival szexel egy szenátusi tárgyalóteremben”, hozzátéve, hogy a videót „a politikában dolgozó meleg férfiak privát csoportjában” osztották meg.

Az eredeti beszámoló még nem nevezte meg a férfit, a sajtó később a videón látható személyt Aidan Maese-Czeropskiként, a demokrata Ben Cardin szenátor törvényhozási munkatársaként azonosította. A férfi az Instagramon meztelen fotókat is megosztott magáról az aktus előtt, ott pedig egy német férfit tagelt be, hogy jelen van vele a teremben, és közölte, hogy vele fog szexelni.

Maese-Czeropski az eset után törölte az összes közösségi médiás profilját, előtte a LinkedIn felületén tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben nem tagadta egyértelműen az érintettségét. „Nehéz időszak volt ez számomra, mivel politikai okokból azért támadtak meg, akit szeretek” – írta. „Bár néhány múltbeli cselekedetem rossz ítélőképességről tanúskodik, szeretem a munkámat, és soha nem lennék tiszteletlen a munkahelyemmel szemben. Minden olyan kísérlet kitaláció, amely másként próbálja jellemezni a tetteimet, és megvizsgálom, milyen jogi lehetőségeim vannak ezekben az ügyekben”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató