2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Újpesten aláírták az adásvételi szerződést

A lila-fehér drukkeket idézve: végre nem Roderick Duchatelet lesz az Újpest focicsapatának a tulajdonosa, hanem a Mol.

Az Újpest FC kedd délután publikált közleménye szerint megszületett a megállapodás a MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.

„A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban”

– áll a közleményben, amely szerint az olajipari cég tulajdonosi szerepvállalása révén még többet tehet az Újpest FC sikereiért, ez pedig az egész magyar labdarúgás hasznára válhat.

Kifejtette: a labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni, továbbá szerinte az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A Mol számára ez a tranzakció lehetőséget teremt a sport népszerűsítésére, az utánpótlás tudatos építésére és a közösség formálásáe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató