2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kunhalmi kiborult: Orbán verhetetlen

Az MSZP társelnöke szerint, ha az ellenzék elveszíti a fővárost, nem lesz az az MSZP-s vagy DK-s szavazó, akit el lehet vinni a szavazóurnákhoz 2026-ban.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke volt az ATV Start vendége.

A politikus az ellenzéki összefogás kapcsán úgy fogalmazott: „Lehet háziversenyt csinálni, de annak nagy ára lesz. A Kutyákra (MKKP – a szerk.) nézve is – részsikereket érhetnek el, a Momentum, a DK is érhet el részsikereket, de a fő cél – és remélem mindenkinek ez a cél – Orbán Viktor visszaszorítása, megverése. Az Európai Parlamenti listán a külön indulással nem lehet több szavazatot szerezni, mint ha közösen indulnánk.”

Az MSZP társelnöke szerint a választók azt látják – és ezt üzenik Európának is –, hogy „Orbán verhetetlen; és az MSZP-nek ebből van elege”.

Hozzáteszi: természetesen beszállnak a versenybe – mint fogalmaz – Tüttő Kata kiváló EP-képviselő lesz, hiszen világosan beszél.

„Vagy az MSZP, vagy az összefogás listájáról én is ki fogok kerülni Brüsszelbe, de szeretném, hogyha együtt megvernénk Orbánt, mert önmagában az, hogy egy páran ott lesznek, nem fog segíteni. Vissza kéne szorítani a fideszes EP-képviselők számát az Európai Parlamentben” – mondta Kunhalmi Ágnes abban reménykedve, hogy ha itthon nem is, de majd Brüsszelbe sikerül megverniük a Fideszt.

Az MSZP-s politikus szerint a külön úton való járás nem jó ötlet, szerinte mindenki próbálkozott már ezzel, és nem vezetett sehová.

„Ezt az utat járja a Kutyapárt, a Momentum először összefogott, aztán mégsem, a DK valamikor az összefogást üvöltötte – és igaza volt – egy színpad előtt, most meg, amikor ő lett relatíve a legerősebb párt, akkor hirtelen külön akar indulni” – fogalmazott, majd feltette a kérdést: mikor lesz ebből elég?

Kunhalmi szerint egy dolgot még nem próbált ki a magyar ellenzék, hogy ne csak egy-egy projektre, hanem a két választás között is együtt építkezzen. „Ha tetszik, ha nem, erre vagyunk rákényszerítve. Most vagyunk a két választás között. Az önkormányzati és EP-választások egy napon lesznek, nem véletlenül rendezte így Orbán. Ennek az lesz a vége – ha csak a fővárost nézem –, hogy kimarad a Kutyapárt, kimaradnak az LMP-sek, a Momentumosok, a Jobbik mindentől elzárkózott, a fővárosban már nem sokan vannak. Ez már egyértelműen Fidesz többség” – magyarázta a baloldali politikus, majd hozzátette: ha az ellenzék elveszíti a fővárost, nem lesz 2026-ban az az MSZP-s vagy DK-s szavazó, akit el lehet vinni a szavazóurnákhoz. 

„Európának meg azt üzenjük, hogy Orbán megverhetetlen. Soros elnökök leszünk az év második felében, ide fognak jönni az európai vezetők, és egy-két ejnye-bejnye után azt fogják mondani, hogy Orbánt kell elfogadnunk, vele kell megegyeznünk” – panaszkodott, majd előre leszögezte: ez nem az MSZP felelőssége lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató