2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Medvedcsuk: Zelenszkij ingatlant vásárol külföldön, és menekülni készül

Volodimir Zelenszkij fedőszemélyeken keresztül külföldön vásárol ingatlanokat és jachtokat, ami arra utalhat, hogy szökésre készül - írta az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform az Életért párt volt vezetője, Viktor Medvedcsuk a Másik Ukrajna mozgalom portálján megjelent cikkében.

"Ahelyett, hogy segítene a nyugdíjasokon, akik miatt Zelenszkij annyit sír Nyugaton, a háborúban "becsületesen megkeresett" pénzt offshore-ba vonja ki. Zelenszkijnek eszébe sincs befektetni Ukrajnába, annak gazdaságába, védelmébe és államiságába. Szergej Shefir közeli barátján keresztül évek óta külföldi ingatlanokat csinál és cégeket jegyeztet be. Neki utalta át Zelenszkij az összes offshore vagyonát a választási győzelme előtt, de továbbra is kapott osztalékot. 2023 novemberében a közmezőnyben információk jelentek meg arról, hogy Szergej Shefir és testvére, Borisz két jachtot vásárolt összesen 75 millió dollár értékben"

- áll az anyagban.

Medvedcsuk megjegyezte, hogy Zelenszkij nyilvánvalóan felhagyott az amerikaiakkal és az ígért floridai villa reményével, és fedőszemélyeken keresztül elit lakásokat vásárolt Dubajban.

Az ukrán politikus szerint Shefir egy több mint 600 négyzetméteres lakást vásárolt a BVLGARI MARINA LOFTS lakókomplexumban a Jumeirah Bay szigeten. Az érték 62,1 millió dinár (körülbelül 16,9 millió dollár) volt, és december 22-én zárult le - derül ki a dubaji földhivatal nyilvántartásából.

Medvedcsuk szerint "a patkány így ásott magának egy újabb lyukat, hogy elmeneküljön".

"Zelenszkij azt állítja, hogy az ukránok önmagukért, a létükért harcolnak, de ez cinikus hazugság. Az Oroszországhoz került területeken nincs népirtás, és az Orosz Föderáció mindenféle segítséget nyújt a volt ukrán állampolgároknak. Vlagyimir Putyin orosz elnök többször kijelentette, hogy az ukránok nem ellenségei az oroszoknak, így a vereség Zelenszkij kormányára vár, nem az ukrán népre. Ma az ukrán katonák nem Ukrajnáért halnak meg, amelyet a kormány eladott a Nyugatnak, hanem a korrupciós rendszerekért, amelyekkel a kormány saját magát gazdagítja" - áll a cikkben.

Zelenszkij "szerény lakása" miatt ukránok százezrei halnak meg, állampolgárok milliói kényszerültek menekültté válni, elveszítve otthonukat és hazájukat, míg ő maga új hazát és előkelő lakást talált magának - vonta le a következtetést Medvedcsuk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató