2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Vizes vb - Rasovszky 4., Betlehem 6. öt kilométeren

Nagy csatában voltak az érmekért, de végül a franciák ellenállhatatlan hajrájának is köszönhetően lemaradtak a dobogóról öt kilométeren férfi nyílt vízi úszóink.

Az olimpiai számnak számító 10 kilométert megnyert Rasovszky Kristóf negyedik, a 20 esztendős Betlehem Dávid hatodik lett. A nőknél ugyanezen számban Szimcsák Mira a 20., az utolsó világbajnokságán szereplő Olasz Anna 33. lett.

A két fő esélyesnek kikiáltott, az előző két vb-n a számot megnyerő Florian Wellbrock és Gregorio Paltrinieri párosa szinte azonnal élre állt, a közvetlen üldözőmezőnyben pedig mindkét magyar ott tempózott. Negyedóra után a német vezetett, alig fél másodperccel olasz riválisa előtt, míg Betlehem 2,2 másodperces lemaradásban a harmadik helyen állt. Rasovszky újabb két másodperces hátrányban ötödik volt.

22 percnél a jobbos forduló előtt Rasovszky átvette a vezetést, így a legjobb, belső íven kerülhette a bóját – ennek köszönhetően pedig pillanatok alatt testhossznyira növelte előnyét. Betlehem negyedikként követte őt. 

A célegyenesre fordulva Acerenza gyújtotta be a rakétákat, mellette a másik francia, Logan Fontaine zárkózott még fel az elsőkre.

Néhány pillanatra úgy tűnt, Rasovszky is tartani tudja a tempót, de végül a negyedik hellyel kellett beérnie.

A végén célfotóval dőlt el az arany sorsa, Fontaine lehajrázta Oliviert és Acerenzát is, a sokáig élen álló Paltrinieri az ötödik pozícióban csapott célba. Betlehem lett a hatodik.

Szimcsák Mira a 20., Olasz Anna a 33. helyen zárt a nők két órával korábban rendezett, ugyancsak 5 kilométeres versenyében – tette hozzá az MTI.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató