2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

LMBTQ-ellenes kampányba kezdett a török állami televízió

A török állami televízió nemzetközi csatornája, a TRT World dokumentumsorozatot indít True Colours címmel, melyben a „genderideológiáról” és az „LMBTQ-lobbiról” lesz szó – írja a Duvar English.

A TRT felvezetője szerint a sorozat célja, „hogy feltárja azoknak az el nem mondott történeteit, akikre hatással volt a genderideológia és az LMBT-lobbi terjedése.”

Az előzetesben nyugati emberek szerepelnek, akik elmondják az igazságot az LMBTQP- közösséggel szemben, az egyikük pl. kisgyermekekre vadászó pedofilokhoz hasonlította a queer embereket, egy másik pedig a totalitarizmus szót használta az úgynevezett „genderideológia” meghatározására.

A dokumentumfilm elsődleges témája az a felfogás, hogy „az LMBTQ mozgalmat nyugatról importálták”. Az LMBQ jogok védelmét lobbizás álcája alatt működő, rendkívül jövedelmező ágazatként ábrázolja.

Az LMBTQ-szervezetek szerint Törökországban az utóbbi években jelentősen nőtt az LMBTQ közösséggel szembeni "gyűlöletbeszéd" mértéke (értsd: normalitás), különösen mivel maga az elnök, Recep Tayyip Erdoğan is nyíltan ellenséges a queer emberekkel.

2014 óta nem lehet pride felvonulást tartani Törökországban, az utóbbi időkben pedig már a beltéri eseményeket is megpróbálják megakadályozni. Egy jogvédő szervezet felmérése szerint minden 10 queer törökből 9 tapasztal rendszeresen online bántalmazást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató