2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Brutális vadliberális tüntetés lesz, sorra csatlakoznak az ország hulladékai

Péntek estére a Hősök terére szervez tüntetést néhány népszerű youtuber, a kezdeményezéshez számos más influenszer is csatlakozik.

Pataki Ági annyit írt a közösségi oldalán, hogy „Én ott leszek”, noÁr annyit, hogy „Gyertek”, Borbély Alexandra megosztotta a tüntetés hirdetését annak szlogenjével (“Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös!”), Lakatos Márkpedig Instagram-sztoriban reklámozza a pénteki Hősök terére szervezett tüntetést.

A kiállás nem minden rajongónak tetszik. „Nagyon kár, hogy már ön is politizál. Au revoir” – olvasható például Pataki Ági bejegyzése alatt, ami után komoly vita alakul ki, hogy mennyiben kell támogatni az eseményt egy véleményvezérnek.

Mint írtuk, több online-tartalomgyártó állt össze, hogy péntek estére tüntetést szervezzen a Hősök terére. „Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írják, és hozzáteszik: „Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll.”

A közleményt aláírta többek között Azahriah, Gulyás Márton, Pottyondy Ediba, Osváth Zsolt, a Nemakarokbeleszólni és a Jólvanezígy csoportok több tagja. Ehhez csatlakoznak sorra más influenszerek is.

A fentiek mellett Ördög Nóra hosszabb írásban biztosította támogatásáról az ügyet az Instagramon. Mint írja, boldog attól, hogy „ebben a témában egységes az álláspont, nem is lehet más: a bűnösöknek zéró a tolerancia. Ugyanakkor – csakúgy, mint minden közéleti témát – ezt is mélyen átitatja a politika, amelytől eddig is és ezután is távol fogom tartani magam”.

Radics Péter viszont nem csak szóban támogatja a tüntetést: „Pénteken egy laza tüntetés? Tennél valamit az országért? Akkor gyere velünk és baszassuk!” – írja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató