2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Elegük van, gigatüntetést szervez Gulyás, Pottyondy, Azahriah, VV Zsolti

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írták közös közleményükben azok a baloldali influenszerek, akik péntekre tüntetést szerveznek a Hősök terére.

„Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll” – írták.

A közleményt kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” írta alá:

Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
Baukó Attila Azahriah
Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)
Gulyás Márton
Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
Pottyondy Edina
Osváth Zsolt (Zshowtime)
Szabó Márton (Jólvanezígy)
Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

Ők azt írták, hogy az elmúlt napok történései arra sarkallták őket, hogy együtt lépjenek ki az online térből.

„Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.”

Az aláírók szerint ami történt, az túlmutat a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. Szerintük a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket.

„A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – tették hozzá. „Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak? Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik! Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös!” – írták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató