2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Lefejelt egy rendőrt egy autós Tatán

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki megfejelte az őt igazoltatni próbáló rendőrt. A vád képviseletét a Tatabányai Járási Ügyészség látta el.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 28-án Környe és Tata közötti 8119. számú műúton közlekedett kistehergépkocsival, amikor a Tatabányai Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr ellenőrzés alá vonta – olvasható a Kemma oldalán. Az ellenőrzés során a rendőr többszöri felszólítása ellenére az elkövető nem volt hajlandó megfújni a kézi légalkoholmérő készüléket, ezért a rendőr az előállításáról döntött, amelyet közölt a sofőrrel.

Az előállítás alatt álló férfi a rendőrségi szolgálati járműben mobiltelefont vett elő, amelyet használni akart, magatartását a rendőr felszólításra sem fejezte be, ezért az intézkedő rendőr a szolgálati gépkocsival megállt. A rendőr közölte a férfival, hogy a telefont nem használhatja, ellenkező esetben el kell vennie a készüléket, ellenszegülő magatartása miatt kényszerítő eszközt fog alkalmazni. Az elkövető kiabált a rendőrrel, aki a férfit megbilincselte.

A férfi ezután sem akart a rendőrségi szolgálati járműbe visszaülni, ezért a rendőr őt a karjánál fogva visszaültette, aki ezután ismét kiszállt a járműből és kezével az előtte álló rendőrt eltolta, kijelentette, hogy elmegy, majd az intézkedés helyszínéről távozni akart.

A rendőr a férfit fizikai erővel, karjának megfogásával nem tudta visszatartani, ezért könnygáz sprayvel lefújta. Ezután a férfi a rendőr arcába fejelt, ezzel neki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és a védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – írták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató