2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Magyar Péter újabb hazugsága dőlt romokba, hamarosan felfalják a hiénák

Hamar kiderült, hogy Magyar Péter óriásit hazudott, már a liberális belépőjét meg is buktatták.

Ez röviden így nézett ki:

„Az elmúlt napokban jelentős visszhangot kaptak Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férjének kormánykritikus nyilatkozatai” – mutat rá keddi cikkében a Magyar Nemzet. Mint a lap tájékoztat: Magyar azzal is nyomatékosítani szerette volna a mondanivalóját, hogy közölte: lemond az állami tulajdonú Volánbusz Zrt.-nél és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél betöltött tisztségeiről, valamint „ugyanígy jár el a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságával kapcsolatban is”.

A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor Magyar Péter nem önszántából távozott a havi bruttó 1,5 millió forintos díjazással járó MBH-s tisztségéből, azaz már az első jelentősebb közéleti megnyilvánulása megkérdőjelezi a hitelességét.

Ezt nyilatkozta Magyar Péter

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak. Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – idézi a portál Magyar Péter Facebookon, február 10-én közétett bejegyzését, amely nem sokkal azután jelent meg, hogy Novák Katalinköztársasági elnök és Varga Judit országgyűlési képviselő, egykori igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását.

Ezt nyilatkozta a minisztérium

Azonban Magyar Péter bejelentése kapcsán, amely szerint „lemond az MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról, maga az illetékes minisztérium” is megszólalt. „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását” – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium az Index kérdésére válaszolva.

A Magyar Nemzet szerint így „Varga Judit exférje tehát valótlanságot állított akkor, amikor azt írta, hogy önként távozik a bank felügyelőbizottságából. Ez a munka egyébként praktikusan havonta egy ülésen való részvételt igényel.”

A lap hozzáteszi: információik szerint „a minisztérium már január 18-án értesítette Magyar Pétert a megbízás visszavonásáról, melyre reagálva Magyar azt kérte, hogy március 15-ig maradhasson.” Mint írják: „mindez azt is bizonyítja, hogy Magyar értesült a Nemzetgazdasági Minisztérium döntéséről, és akkori szándéka szerint még most is a kormányt képviselné.”

A Magyar Nemzet szerint „további érdekesség, hogy Varga Judit exférje mindemellett az állami tulajdonú Volánbusz Zrt.-től további havi bruttó 1,16 millió forintot tehetett zsebre.”

„Összességében elmondható, hogy Magyar Péter hitelessége már az első jelentősebb közéleti megnyilvánulásával megkérdőjeleződött, hiszen még a tisztségéből történő távozásával kapcsolatban sem volt őszinte” – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint „az is sokatmondó, hogy Varga Judit exférje csak akkor kezdte bírálni a kormányt, miután az elmúlt hetekben megszűnt mind a két, milliós díjazással járó megbízatása. Ugyanis tavaly év végéig Magyar Péter összesen havi bruttó 2,66 millió forintot vehetett fel a Volánbusztól és az MBH Banktól” – zárja sorait a lap.

De Magyar Péter elhitte, hogy ő lesz az új "ördög liberális ügyvéd" és tegnap pontosan azt tette, ami után hamarosan darabokra fogják szedni az új "barátai". Magyar Péter tegnap Facebook-sztoriban kitette, hogy ma nagyon nagy nap lesz, Le kell mondania valakinek. Ez természetesen körbefutott a teljes liberális oldalon, és Magyar Péter, mint valami Messiás lett ünnepelve.

Így tálalták tegnap:

Magyar Péter: Valakinek holnap le kell mondani hivataláról

Hétfői völneres Facebook-bejegyzése után újabb közösségi médiás tartalommal jelentkezett Varga Judit volt férje, Magyar Péter. Ezúttal az István, a királyból vett idézetet tett közzé Facebook-sztoriban, melyben azt írta:

„Valakinek holnap le kell mondani hivataláról. Oh mondd, te kit választanál?”

Magyar Péter vergődése oda vezet természetesen, hogy a frissen árulóvá vált Petit, darabokra fogják szedni azok, akik a Messiást látták benne. Közben csupán egy szeretethiányos lájkvadász. Emlékezzünk vissza, az "ördög ügyvédje" is pont ezt tette. Jön ez meg az, bukni fog mindenki. Ő picivel tovább el bírta adni magát, mint Peti. Most pedig hátradőlve megnézzük, ahogy áruló Petit szétszedik a liberálisok, akiknek 3 napi reményt adott Peti a Facebookozásával....

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató