2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Rendkívüli bejelentés a DK-tól: Orbán adta meg a kegyelmet K. Endrének

Meglepő állítással állt elő a Demokratikus Koalíció (DK) szerdán déltájt: Kálmán Olga, a párt politikusa azt mondta, forrásaik szerint Orbán Viktor személyesen döntött arról, hogy K. Endrének kegyelmet kell adni.

Kálmán Olga rögtön a videó elején elmondta, hogy

a DK igazságügyi minisztériumi forrásai szerint maga a miniszterelnök hozta meg a döntést a pedofilsegítő K. Endre szabadon engedéséről.

 

„A Demokratikus Koalíció szerint itt az ideje, hogy Orbán Viktor befejezze a bujkálást, és az ország elé álljon! A miniszterelnök szájából akarjuk hallani a választ az ügyben maradt legfontosabb kérdésre: miért? Miért engedett ki a börtönből egy pedofilsegítőt?” – mondta a politikus. 

Kálmán Olga azt is hozzátette, a forrásaik állítása összecseng „Orbán Viktor korábbi gyakorlatával”, mely szerint a politikailag kényes kegyelmi ügyekben maga a miniszterelnök hoz döntést. Erre példaként hozta fel azt, hogy 1998-ban Dávid Ibolya nem értett egyet egy vitatott kegyelmi üggyel, a Göncz Árpád által Kunos Péternek adott elnöki kegyelemmel. Ezért egyeztetett Orbán Viktorral, végül az a döntés született, hogy ne adjanak kegyelmet.

A politikus hozzátette, forrásaik szerint Orbán Viktor most is egyeztetett Varga Judittal.

Információink szerint azt mondta Varga Juditnak, hogy adja meg a kegyelemhez szükséges ellenjegyzést

– állította Kálmán Olga, majd hozzátette, a kormányfőnek legalább „az áldozatok kedvéért” elő kell állnia a magyarázattal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató