2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Tüntet a hazaáruló Momentum - Néhány tucat libsi vergődik a Karmelitánál

A Momentum Mozgalom szerda 18 órára hirdetett demonstrációt a Karmelita kolostorhoz, Donáth Anna, Fekete-Győr András. Juhász Péter és Hadházy Ákos is beszédet mond.

„Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak a kezdet. A pedofilsegítő kegyelmi ügye és az azóta kiszivárgó, vagy épp a Varga Judit exférjétől elhangzó információk a rendszer morális bukásának bizonyítékai. A végső felelős Orbán Viktor, aki a rendszer teljhatalmú ura és Rogán Antal, a rendszer maffiamódszerekkel élő propagandaminisztere” – írta a Momentum a tüntetés Facebook-eseményében.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője azzal kezdte a beszédek sorát, hogy a miniszterelnök és a kormánytagok egy szót sem szóltak eddig Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A Momentum országgyűlési képviselője hangsúlyozta: azért vannak itt, hogy megtudják, ki a valódi felelős.

Az első felszólaló a köztörvényes bűnöző, Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője volt, aki azt mondta: „Orbán rendszere erkölcsi, morális és politikai válságba zuhant.”

Fekete-Győr szerint Magyarországon jogos közfelháborodás van, a hatalmon levők félnek, hogy rájuk omlik a rendszer, és kiderülnek az aljasságaik. „Ezért lapít Orbán a családjához ezer szállal kötődő pedofilbotrányról” – mondta.„Orbánék azt hazudták, hogy családbarátok, hogy az erkölcs védelmezői. Ehhez képest a Fidesz részéről senki nem kért bocsánatot az áldozatoktól. Az zavarja a Fideszt, hogy az ügy kiderült, és esik a népszerűsége” - tette hozzá.

A második felszólaló Juhász Péter, aki az V. kerületben készül indulni a júniusi önkormányzati választáson, ebben a Momentum is támogatja őt. Juhász Tóninak nevezte Rogánt, és felszólította, hogy gondoljon az állami gondozott gyerekek helyzetére és a szexuális bűncselekmények áldozataira.

Juhász szerint Varga és Novák emberileg nem bukott meg, Balog Zoltán református püspök viszont még így is, „mert emberileg lesüllyedt a legaljára”.

Beszéde végén Juhász felszólította Rogánt, hogy „mondjon le és húzzon el a közéletből”.

Azt javasolta Rogán Antalnak, hogy írja be Orbán Viktor számítógépén: „bocsánat”, így megmutatva, hogy bírnak bocsánatot kérni az áldozatoktól, utána pedig mondjon le. „Mondjon le” – skandálták a tüntetők.

Hadházy szerint nem kell megvárniuk, hogy összedőljön a rendszer, mert így majd a gyerekeik, unokáik szemébe nézhetnek. Erre most van szerinte lehetőség. A Xanaxos arról beszélt, hogy az elmúlt napokban még a megingathatatlannak hitt "Fidesz-rezsimre is lehetett nyomást gyakorolni".

„Fontos, hogy ezt a nyomást a maradék független sajtó helyezte a rezsimre” – mondta.

„Az elmúlt napok felméréseiből kiderült, hogy eljutott az ügy az emberekhez. Egyúttal visszanyalt a fagyi a Fidesznek, amely hamisan tematizálta a gyerekvédelem ügyét” – tette hozzá. Azt is mondta: „A gépezet és a belső felmérések alapján tették lapátra Novákot és Vargát, de a rendszer ettől nem roggyant meg. Most bekeményítés jöhet, például a független újságírókkal szemben.”

Donáth Anna, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy szerinte a hatalom mindent elkövet annak érdekében, hogy ne beszéljünk a történtekről, a pedofil bűncselekményekről és arról, hogy ez a rendszer kiment bárkit, aki neki fontos, és az útra löki a kiszolgáltatottakat.

„Felelősséget pedig nem vállalnak” – mondta. Köszönetet mondott azoknak a református lelkészeknek, akik nem azonosulnak Balog Zoltánnal.

„Minden nap ki kell jönni a demonstrációkra, és nem szabad hinni annak, ami a köztévében megy” – mondta Donáth, és ő is a pénteki tüntetésen való részvételre buzdított.

 

FRISSÍTJÜK!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató