2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Két év alatt nyolc megbízást kapott Pikóéktól Jámbor emberének rokona

Körülbelül négyhavonta kapott egy megbízás Jámbor bizalmasának apósa Pikó Andráséktól, aki két év alatt több mint 13 millió forintot talicskázott ki Józsefvárosból. 

Ahogyan azt korábban kiderült, egy barátjával dolgoztatta ki Pikó András a helyi lakosoknak szóló fizetős parkolást Józsefvárosban. A Mérnök SGK Kft. azonfelül forgalomtechnikai vizsgálatokat végzett a kerületben.

A cég 2020 és 2022 között hatszor kapott szerződést a Józsefvárosi Önkormányzat egyik cégétől.

A Mérnök SGK Kft. ügyvezetője Sipos László Gyula maga is elkötelezett baloldali. A közösségi oldalán rendszeresen osztja a Párbeszéd nevű mikropárt bejegyzéseit. Ez az a formáció, amelynek frakciójába Jámbor András is beült. A kerület országgyűlési képviselője mielőtt politikusnak állt volna a Mérce nevű szélsőbaloldali – az antifák mellett rendszeresen kiálló – portált főszerkesztette, s amelynek vezetőségi tagja jelenleg Bogatin Bence.

Jámbor, illetve régi harcostársa Bogatin lehetett a kapocs az önkormányzat és a cég között, ugyanis Sipos László Gyula nem más, mint Bogatin Bence apósa.

Sipos László Gyula cége 2020 nyarán kapta az első megbízást Pikóéktól, akik az átláthatóság, vagy inkább az átláthatatlanság jegyében az önkormányzat egyik cégén keresztül szerződtek a Mérnök SGK Kft-vel. Az első szerződésért 2.540.000 forint + áfát számláztak ki a kerületnek az Orczy tér környékének forgalomtechnikai vizsgálatáért, a következő alkalommal a parkolási díj bevezetését készítették elé, majd különböző negyedekben végeztek forgalomtechnikai vizsgálatokat. Hogy milyen hatásfokkal? Emlékezetes a Magdolna negyedi forgalmi rend megváltoztatása csak még nagyobb dugókat és több szmogot eredményezett a környéken.

Jámbor emberének rokona két év alatt 10.336.500 forint + áfa összegért nyert megbízásokat.

Sipos László Gyula annyira kedvezményezett lett az önkormányzat háza táján, hogy egyéni vállalkozóként is kapott két megbízást Pikóéktól a JGK önkormányzati cégen keresztül. A vállalkozó a várakozási övezetek bővítését vizsgálta, valamint műtárgyak forgalmi értékének megállapításával is megbízták. Előbbi szerződésre mindössze egy hét állt rendelkezésre, ami azt sugallja, hogy egy eleve eldöntött kérdésben szakértett Jámbor bizalmasának rokona.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató