2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Zavargások Hágában - nem bírnak magukkal az eritreai migránsok (Videók)

Kinek mit intézett a kormánya...

A hollandiai Hágában az eritreaiak csoportjai közötti zavargások során több rendőrautót felgyújtottak. A rendőrség könnygázt vetett be, hogy megállítsa a kődobáló kelet-afrikaiakat.

A helyi lakosok szerint órák óta macska-egér játék folyik.

Eritreaiak egy csoportjának találkozóját a hágai rendezvénycsarnokban kormánypárti honfitársaik megzavarták. A két csoport között olyannyira elszabadultak az indulatok, hogy zavargások törtek ki. Több tucat eritreai férfi botokkal és más fegyverekkel szállt szembe egymással, illetve autókat rongáltak meg.



A figyelem ezután a rendőrség felé fordult. A zavargók például felgyújtottak két rendőrautót. Szemtanúk szerint a rendőröket téglákkal dobálták meg. Egy szomszéd szerint délután 4 óra óta feszült volt a hangulat,  a rendőrök túl kevesen voltak ahhoz, hogy megállítsák a randalírozó csoportokat.

"Tapasztaltam már zavargásokat az ADO (egy futballklub - a szerk.) által, aztán itt álltak 20 rendőrautóval. Az első másfél órában most csak kettőt láttál" - mondta egy helyi lakos.

Az este folyamán rendőrök özönlöttek a környékre, hogy helyreállítsák a rendet az utcákon. Közben a rendőrök korodonokat húztak fel, hogy távol tartsák egymástól a két csoportot. Pajzsokkal és gumibotokkal próbálják megállítani a randalírozókat. Egy rendőrségi helikopter köröz a környék felett.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató