2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Cseh Katalin: Egy DK vezette ellenzék nem fog tudni nyerni

A momentumos politikus szerint Magyarországon autokrácia van, ahol nincsenek garantálva az emberek jogai.

A Gulyáságyú podcast vendége Cseh Katalin, a hazaáruló momentumos EP-képviselő volt. Gulyás Balázs a beszélgetés elején elmondta, hogy nagyon nehéz volt bejutni az EP épületébe, Cseh Katalin irodájába, ugyanis a felháborodott gazdák lezárták Brüsszelt is. Cseh Katalin a tüntetésekkel kapcsolatban elmondta: a társadalom immunrendszerének pozitív működésére utal, hogy ekkora mértékű megmozdulások ki tudnak bontakozni.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy magabiztosnak érzi magát, és hisz abban, hogy az EP választás után is tudja majd folytatni a munkáját, úgy is, hogy már nem listavezetője a Momentum EP-listájának. Gulyás ugyanis kiemelte, hogy egy Medián felmérés szerint a Momentum egy mandátumot tudna megszerezni a június 9-ei EP választáson.

"Azt gondolom, hogyha a magyar emberek érdekeiért akarok küzdeni, azt sokkal hatékonyabban tudom megtenni az EP-ben, mint a magyar törvényhozásban”

– fogalmazott.

Saját „eredményeiről” – vagyis arról, hogy jogállamiság címszó alatt Brüsszelben különböző módon próbálja rombolni a magyar kormány európai renoméját – szólva elmondta, hogy ennek közvetlen következménye az, hogy önkormányzatok is tudnak pályázni forrásokra.

A magyar politikával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a rendszer, amit Orbán kiépített az egy autokratikus rendszer és az a missziójuk, hogy ezt minél előbb megdöntsék.

Elmondta, hogy 2022-ben hitt abban, hogy minél szélesebb koalícióval ez menni fog, azonban hozzá tette, hogy voltak olyan részei ennek az összefogásnak, amelyek számára nem voltak teljesen komfortosak, mint például a DK, vagy a Jobbik.

Ezután Cseh rendesen odaszólt Gyurcsányéknak is, ugyanis azt mondta, hogy 2024-ben egy DK vezette ellenzék nem fog tudni nyerni. 

Cseh Katalin azt is elmondta, hogy nem érti, miért kellene a fővárosban közös listára mennie a Momentumnak Gyurcsánnyal. „Legyen választás, legyen verseny, legyenek versengő víziók” – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató