2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Feljelentették Márki-Zay Pétert

Tényi István bejelentést tett a rendőrségnél Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) EP-listavezetőjének kijelentése miatt. A hódmezővásárhelyi polgármester szombaton arról beszélt, hogy a kormánytagok „attól félnek, hogy lógni fognak″.

Tényi István közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tett feljelentést Márki-Zay Péter ellen – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap szerint Tényi a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordult, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a kormánypárt tagjai rettegnek a bukástól, mert „attól félnek, hogy lógni fognak”.

Tényi István úgy látja, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentése már nem fér bele a véleménynyilvánítási szabadságba.

Szintén Tényi István volt, aki a rendőrséghez fordult Magyar Péter jogász kijelentései miatt, amelyek a Partizán műsorában hangzottak el. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy az ügyben több bűncselekmény miatt is nyomoznak.

Tényi István február 14-én David Pressman miatt is közérdekű bejelentést tett, ebben az esetben a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál. Tényi a budapesti amerikai nagykövet káros közéleti szereplését kifogásolta.

Szavai szerint „nem engedhetjük meg, hogy egy külföldről támogatott médiapolip befolyása miatt destabilizáció következzen be”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató