2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Trump: a korrupció és a bevándorlók áradata az Egyesült Államokat harmadik világbeli országgá változtatja

A korrupt igazságszolgáltatási rendszer és a mexikói határon átáramló migránsok ellenőrizetlen áradata harmadik világbeli országgá változtatja az Egyesült Államokat - mondta szombaton Donald Trump, a Fehér Ház korábbi házigazdája.

"Ha ez a vádaskodás folytatódik, senki sem akar majd üzletelni az Egyesült Államokban, és harmadik világbeli országgá válunk. Valójában már most is azzá váltunk sok tekintetben - nézzük csak meg a déli határunkat"

- mondta Trump egy Michiganben tartott, támogatói előtt tartott nagygyűlésen.

Korábban Trump közölte, hogy fellebbezni fog egy New York-i bírósági ítélet ellen, amely bűnösnek találta őt egy polgári perben a Trump Organization vagyonának csalárd értékelése miatt.

Letitia James, New York állam főügyésze korábban azt mondta, hogy Trump tíz év alatt 812 millió és 2,2 milliárd dollár közötti összeggel növelte vagyonának értékét. Úgy véli, Trump ilyen csaláshoz folyamodott, hogy kölcsönöket kapjon egy miami golfközpont, egy washingtoni és egy chicagói szálloda építéséhez.

James 2022-ben 250 millió dolláros pert indított Trump, gyermekei és a vele kapcsolatban álló cégek ellen állítólagos csalás és megtévesztés miatt. A főügyész azt is kérte, hogy a bíróság tiltsa el Trumpot és gyermekeit attól, hogy New Yorkban cégeket vagy vállalatokat vezessenek, és öt évig ne nyújtsanak be hitelkérelmeket az államban működő pénzintézetekhez. Emellett James azt is kérte a bíróságtól, hogy öt évre tiltsa el Trumpot és a Trump Organisationt, a Trumphoz kapcsolódó céget attól, hogy New Yorkban ingatlant vásároljanak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató