2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Feljelentették Soproni Tamást

Soproni Tamás a Fideszre mutogat, de nem meri kivizsgálni, ki a felelős Terézváros 142 milliós veszteségéért – mondta Bálint György független önkormányzati képviselő, aki hat alkalommal kérte az ügyek kivizsgálását, ám a polgármester és támogatói a képviselő-testületben nem engedték napirendre venni a témát.

A VI. kerületi lakosok tudni szeretnék a teljes igazságot, és egyértelmű választ várnak a momentumos polgármestertől, miért hiányzik 142 millió forint a kerület költségvetéséből – mondta Bálint György független önkormányzati képviselő azt követően, hogy pénteken feljelentést tett a rendőrségen.

Felidézte, az egészségügyi szakrendelő energetikai pályázatán a közbeszerzési hatósághárommillió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra, 50 millió forint elnyert uniós pénzt pedig le sem hívott a cég. A Közbeszerzési Döntőbizottság a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) Csengery utcai épületének energetikai felújítása kapcsán további 30 millió forint bírsággal sújtotta Terézváros önkormányzatát. Kiderült az is, hogy a Soproni Tamásék által kiválasztott kivitelező cégnek a szerződés szerint csaknem 35,6 millió forint kötbért is kellett volna fizetnie, ám az ellenzéki vezetésű városvezetés ettől eltekintett.

A képviselő-testületi üléseken eddig hat alkalommal kértem az ügy kivizsgálását. Ezt a gombnyomogató DK–Momentum–LMP-s képviselők mindig levették a napirendről – fogalmazott portálunknak Bálint György, majd hozzátette: Soproni érdemi válasz helyett személyeskedik, zavaros és átláthatatlan magyarázkodásokba kezd, ködösít és kapkod. Gyáván elmenekül az általa összehívott rendkívüli testületi ülések elől, és helyette Facebook-huszárkodik. Ezzel a módszerrel próbálja elkenni és elkerülni az ügyek nyilvános tisztázását és vizsgálatát.

A feljelentő szerint azonban az ügyek önmagukért beszélnek. A 142 milliós veszteség súlyosan érinti a VI. kerületi önkormányzat költségvetését. „Számomra most már nem kérdés ki lehet a felelős a 142 millió forint veszteségért, emiatt a mai napon a hatóságokhoz fordultam és feljelentettem a momentumos Soproni Tamás polgármestert.”

Kiderült, hogy egy közbeszerzés 30 milliós bírsága után újabb 24 millió forintra büntette az Irányító Hatóság Terézváros önkormányzatát egy uniós pályázaton történt jogsértések kapcsán. Soproni és szövetségesei bujkálnak a felelősség elől, el sem mentek a testületi ülésre – korábban így reagált portálunknak a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, Kovács Balázs, aki úgy fogalmazott,

Soproni megint lebukott.

Hangsúlyozta: továbbra is várják a válaszokat Soproni Tamástól a dollárbaloldali önkormányzat által elkövetett súlyos jogsértésekkel kapcsolatban. Milyen módon lesz a korrupciógyanús közbeszerzésekkel és a súlyos jogsértésekkel okozott kár megtérítve? A jogsértésekre történő folyamatos figyelmeztetéseket miért hagyta figyelmen kívül Soproni Tamás? Miért mondtak le 35 millió forint jogszerűen járó kötbérről? Más esetben is elengedték a jogszerűen járó kötbér 96 százalékát? Hány esetben módosították utólag a közbeszerzési szerződéseket?

Kiderült, hogy egy közbeszerzés 30 milliós bírsága után újabb 24 millió forintra büntette az Irányító Hatóság Terézváros önkormányzatát az uniós pályázaton történt jogsértések kapcsán. Soproni és szövetségesei bujkálnak a felelősség elől, el sem mentek a testületi ülésre – korábban így reagált portálunknak a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, Kovács Balázs Norbert. Úgy fogalmazott, Soproni megint lebukott.

Hangsúlyozta: továbbra is várják a válaszokat Soproni Tamástól a dollárbaloldali önkormányzat által elkövetett súlyos jogsértésekkel kapcsolatban. Milyen módon lesz a korrupciógyanús közbeszerzésekkel és a súlyos jogsértésekkel okozott kár megtérítve? A jogsértésekre történő folyamatos figyelmeztetéseket miért hagyta figyelmen kívül Soproni Tamás? Miért mondtak le 35 millió forint jogszerűen járó kötbérről? Más esetben is elengedték a jogszerűen járó kötbér 96 százalékát? Hány esetben módosították utólag a közbeszerzési szerződéseket?

 

Soproni: Bálint pribékjei megzavarták Csinszka és Elza békéjét

A momentumos polgármester péntek délelőtt az alábbi bejegyzést tette, bár arról még nyilván nem lehetett tudomása, hogy Bálint György a hatóságokhoz fordult. Ime a bejegyzés:

Maffiamódszerekkel támadnak. Sok mindent megéltem már a politikában. Jelentek meg rólam lejárató cikkek propagandaoldalakon, mindennaposak a mocskolódó kommentek, hazugságok garmadáját kapom a nyakamba, de volt szint, amit soha senki sem lépett át. Egészen mostanáig, amikor Bálint György szórólapjaival, maffiamódszerekkel akartak megfélemlíteni engem és a családomat.

Soha nem titkoltam különösebben, hogy hol lakom. Nem is nagyon tudnám, hiszen mindig gyalog közlekedem, sok-sok terézvárosival találkozom a boltban, munkába menet, amikor épp édesanyámék felé tartok a kerület másik sarkába, amikor edzeni megyek az Oktogon mellé.

Ezt a transzparenciát használta tegnap ki Bálint György és politikai pribékjei, akik, amíg én a polgármesteri hivatalban épp szociális ügyeken dolgoztam, a lakásom elé a képen látható összeeszkábált mocskot helyezték, a lejárató szórólapjaikkal körbeszórva.

Az otthonom elé. Az elé az ajtó elé, amire pár éve a kedvesemnek szánt szerelmes ajándékként, boldogan ragasztottam fel a közös névtáblánkat. Oda, ahová minden ősszel vidáman helyezzük ki a halloweeni tököt, hogy a szomszédoknak is világítson. Ahová áthívom a barátainkat, ahol a cicáink, Csinszka és Elza játszanak. Az otthonom elé, ahová egy fárasztó nap után hazatérünk a feleségemmel, ami a biztonságot jelenti.

(Magyar Hírlap)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató