2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Karsai Dánielnek elege lett és fölszólít: senki ne szavazzon a Fideszre

„Kiabálósabb” üzemmódba kapcsol Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász. Elfogyott a türelme, nekimegy a Fidesznek: amíg felvetéseire a kormánypárt nem reagál érdemben, arra fog biztatni mindenkit, hogy ne szavazzanak a Fideszre az EP-választáson. Bár a köztársasági elnök személyében változás lesz, a párbeszédet folytatni tervezi. Ügyében népszavazás indulhat.

A halálos betegségben szenvedő ügyvéd bejelentette: amíg a kormánypárt nem reagál érdemben a felvetéseire, mindenkit arra fog biztatni, hogy ne szavazzanak a Fideszre az EP-választáson – Karsai Dániel az ATV Start című műsorának vendége volt hétfőn.

Hatalmas hibának tartja, hogy Orbán Viktor az évértékelő beszédében sem a gyermekek helyzetére, sem az élet végi döntések kérdésére nem reagált, de az egészségügy állapotáról ugyanez elmondható.

Amíg ezekben a valóban fontos kérdésekben a kormány nem kezd érdemi párbeszédet, kicsit kiabálósabb üzemmódba kapcsolok, és mindenkit arra fogok biztatni, hogy a június 9-i uniós választáson ne szavazzon a Fideszre

– mondta a műsorban Karsai Dániel, hozzátéve: ha megindul az érdemi párbeszéd az említett kérdésekről, elengedi ezt a témát. Arra a kérdésre, hogy ez a felhívás pártpolitikai mezőbe tolhatja-e az ügyét, azt válaszolta: „Az időm fogytán van, a kormánypárt fontos ügyekben fülsiketítően hallgat, nekem a szombati évértékelő hallatán elfogyott a türelmem.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató