2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Orbán Viktorral riogat Manfred Weber: „nem hagyjuk, hogy elpusztítsa Európát

Az Európai Néppárt vezetője szerint ők majd nem hagyják, hogy „Európát elpusztítsák a szélsőségesek", és közös védelmi beruházásokat, valamint többségi szavazási rendszert sürget.

„Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen.

Mindazok, akik Európát a maga lényegében kérdőjelezik meg, akik a nacionalizmust és az önzést propagálják" – jelentette ki a La Repubblicának adott interjújában Manfred Weber. Az Európai Néppárt vezetője újfent hangsúlyozta, aki velük akar beszélni, annak ukrán-, Európa- és jogállamiság-pártinak kell lennie.

A német politikus szerint Donald Trump felelőtlen volt, amikor NATO-tagok megtámadására szólította fel az oroszokat, ám abban igazat ad a volt amerikai elnöknek, hogy tűrhetetlen lenne, ha 350 millió amerikai védene meg 450 millió európait.

Trump nem mond mást, mint amit Barack Obama is hangsúlyozott. Európának végre képesnek kell lennie megvédenie magát, európai védelmi beruházásokra van szükség – jelentette ki Weber, aki szerint az egyhangú döntések helyett el kellene lépniük a többségi szavazási rendszer felé.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató