2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°15°

Vitézy Kátyú Gerinek: A közterületek lesújtó állapotban vannak

Miközben Budapest egyes területein azonnali infrastrukturális beruházásokra lenne szükség, hogy ne alakuljon ki közlekedési káosz, Karácsony Gergely a főváros turisták által gyakran látogatott területeit újítaná meg uniós forrásokból.

Az üggyel kapcsolatban Vitézy Dávid is megszólalt, aki elmondta, Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak.

Karácsony Gergely az önkormányzati kampánya beindításához számos presztízsberuházás megkezdését jelentette be Budapesten, amelyet az európai uniós forrásokból finanszírozna. Ezek a fejlesztések, a Nagykörút és a Clark Ádám tér olyanok, amelyet a főváros már egyszer bejelentett, azonban a látványterveket most, az önkormányzati választás közeledtével ismét elővették.

Vitézy szerint ugyan voltak előrelépések az elmúlt évtizedekben néhány helyszínen, de rengeteg a teendő a külső kerületek nagyobb közlekedési csomópontjai körül, ezért a szakértő szerint ezer fontosabb teendő lenne, mint a turisták által kedvelt, a Sikló melletti tér felújítása, ugyanis a körúton kívül él Budapest többsége és a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között nincs ott a budai Vár tövében a Clark Ádám tér csinosítgatása.

Hozzátette:

a közterületek lesújtó állapotban vannak, az utak tele vannak kátyúkkal és pocsolyákkal, az akadálymentesítés nem valósult meg a metróvonalakon, de számtalan olyan feladatot lehetne még felsorolni, amire sokkal inkább kellene áldoznia a fővárosnak, mint a presztízsberuházásokra.

Az egyik Karácsony-féle terv a Clark Ádám tér felújítása, amelyet már Tarlós István és maga Karácsony Gergely is bejelentett az évek során. A főpolgármester először 2023 májusában osztott meg látványterveket a Clark Ádám térről, akkor a mostanival azonos tartalmú beruházást jelentett be, azonban a fejlesztés végül a tervezőasztalon maradt. Most azonban, az egyre kedvezőtlenebb közvélemény-kutatások és az önkormányzati választás közeledtével a főpolgármester az I. kerület polgármesterével, V. Naszályi Mártával való egyeztetést követve újra bejelentette a Clark Ádám tér felújítását.

Szintén az önkormányzati választási kampány elindításaként Karácsony bejelentette a Nagykörút felújítását és komplex megújítását, amelynek célja a körút mára megkopott vonzerejének, pezsgő kulturális és kereskedelmi életének helyreállítása. A most bejelentett, szintén az Európai Unió által finanszírozott projekttel pusztán annyi a probléma, hogy azt

a főpolgármester már 2021-ben is bejelentette.

Karácsony Gergely 2021-ben ugyanis olyan tervekkel rukkolt elő, amelyek szerint városi autópályából zöld, élhető, ugyanakkor pezsgő városi tengellyé alakítaná a fővárosi önkormányzat a Nagykörutat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató