2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Magyar György mindent megtesz az antifa Ilaria Salis szabadságáért

Interjúban reagált Magyar György az olasz igazságügyi miniszter kritikájára, aki azt mondta, a család és a védelem hibájából egy évet elpazaroltak Ilaria Salis ügyében – írja a mandiner.

A brutális támadásban résztvevő szélsőbaloldali olasz antifa sztárügyvédje hangsúlyozta, ő csak olyan kérelmet terjeszthet elő, amellyel az ügyfele egyetért, márpedig Salis kizárólag olaszországi házi őrizetet akart, mert aggódott a biztonsága miatt, ha Magyarországon marad. Mára az aktivista azt mondja, „elfáradt" a börtönben és „hajlandó" elhagyni.

A védelem kétségbe vonja mindazokat a közvetett bizonyítékokat, amelyek az ügyészség szerint Salis bűnösségét támasztják alá. Emellett irodánk gondosan előkészített dokumentációt fog benyújtani a bíróságnak, hogy házi őrizetet kérjen. Mindent megteszünk, hogy a letartóztatását a lehető leghamarabb feloldják

– jelentette ki Magyar György, aki korábban büszke antifasisztának nevezte Salist.

A sztárügyvéd hozzátette, szerinte problémát jelent, hogy a kormány politikai haszonra akar szert tenni ebből az esetből, ám ez nem befolyásolhatja a bíróságot. Tegyük hozzá, valójában Salis és családja okozott kisebb diplomáciai bonyodalmat, amikor a magyarországi börtönkörülményeket kritizálta, ám ezt azóta tisztázták a felek,- írta meg a mandiner.hu.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató