2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Scholz: Az ukrajnai konfliktus azért sújtotta súlyosan Németországot, mert nem volt felkészülve rá

Az ukrajnai konfliktus súlyos következményekkel járt Németország számára, amely nem volt felkészülve rá - ismerte el Olaf Scholz kancellár a Szövetségi Munkaadói Szövetség konferenciáján.

"A következmények súlyosan érintettek minket itt Németországban, mert nem voltunk felkészülve"

- mondta.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a német kormány minden intézkedést viszonylag gyorsan megtett, különösen a cseppfolyósított földgáz számára a lehető leghamarabb új terminálokat épített, és új energiaszolgáltatókat talált.

Ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjúban rámutatott, Németország most háromszoros áron vásárol Európában cseppfolyósított földgázt, ami nullára csökkenti versenyképességét és a gazdaság egészét. De - mondta - a jelenlegi német kormányt nem a nemzeti érdekek, hanem a kollektív Nyugat érdekei vezérlik.

Az orosz katonai különleges művelet kezdete után a nyugati országok fokozták a szankciós nyomást Moszkvára, de ez komoly csapást mért az egész világgazdaságra. Putyin szerint az USA és szövetségesei fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsák. Ennek ellenére Oroszország megbirkózik a megszorításokkal - hangsúlyozta Moszkva, miközben a Nyugatnak nincs bátorsága felismerni oroszellenes szankciós politikájának kudarcát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató