2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Biden ismét megbotlott, pedig már rövidebb az elnöki repülőgép lépcsője (Videó)

Ismét botladozott az amerikai államfő. Hiába váltott tavaly alacsonyabb lépcsőkre az elnöki különgép, a 81 éves Joe Bidennek még így is meggyűlik vele a baja.

Joe Biden ismét megbotlott, ezúttal kétszer is, amikor megpróbált felszállni az elnöki különgépre, az Air Force One-ra. Az esést ugyan ezúttal sikerült megúsznia, a közösségi média azonban természetesen felkapta az esetről készült videót.

Bár a legutóbbi orvosi kivizsgálás azzal az értékeléssel zárult, hogy az elnök alkalmas a pozíciója betöltésére, a vizsgálatot végző orvos megjegyezte, hogy Biden járása merev. Ennek fényében érthetetlen, hogy miért nem voltak a közelében a biztonsági emberei – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál, utalva az amerikai egészségügyi hatóságok figyelmeztetésére, miszerint 65 év felett megnő az esések veszélye, ráadásul ezek 

komoly sérülést is okozhatnak.

Joe Bidennek nem először okozott gondot az elnöki különgép lépcsője. 2021 márciusában például háromszor is elesett, bár ezért akkor nem a korát, hanem a szelet okolták. Az elnök tavalyi lengyelországi útja is tartogatott hasonló botlást, de Bidennek akkor sikerült megúsznia az esést.

A mostani kínos incidens annak ellenére következett be, hogy tavaly már alacsonyabb lépcsőkre váltott az elnöki különgép, épp azért, hogy sikerüljön elkerülni az elnök újabb és újabb eséseit. Míg az idős elnök botladozása első ránézésre csak szomorú látványnak tűnik, 

többen attól tartanak, hogy Biden fizikai állapota a szellemi hanyatlását is tükrözi.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató