2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Daniel Freund: "Orbán kínai segítséggel akar a magyarok ellen fordulni"

Mint megírtuk, február 16-án a Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Vang Hszia-hongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét.

Most öt nappal később Daniel Freund német EP-képviselő úgy gondolta, hogy kommentálja az említett találkozót, a tőle megszokott vállalhatatlan stílussal.

Orbán Viktor a találkozón elmondta, hogy a nemzetközi diplomáciából egyre inkább kiveszőben van a tisztelet, de Magyarország és Kína között mindig megmaradt, és a további együttműködésünket is a régóta fennálló barátságra építjük.

A kínai politikus pedig a a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, valamint a számos ország fejlődését szolgáló Övezet és út kezdeményezést emelte ki, melynek fórumain a magyar kormányfő is rendszeresen részt vesz. A megbeszélésen felhívták a figyelmet a biztonság és a stabilitás fontosságára is, ami lényeges feltétele a további gazdasági fejlődésnek és a kereskedelmi kapcsolatok előmozdításának.

Daniel Freund, aki rendszeresen szidja, kritizálja Magyarországot, a következőket reagálta a találkozóra: “Kína szeretné elmélyíteni az együttműködést Magyarországgal, többek között a terrorizmus elleni küzdelem, (…) a biztonság és a bűnüldözés területén”.

Majd így folytatta:

más szavakkal: “Meg akarjuk mutatni Orbánnak, hogyan fordítsa teljes mértékben az államát a polgárai ellen”.

Mindenkinek kell egy “hobbi”, a liberális EP-képviselőnek úgy tűnik az, hogy folyamatosan kommentálja a magyar kormány intézkedéseit. Korábban a következőket posztolta: „Orbánt Európa élére állítani szörnyű ötlet”, majd azt is közölte, hogy „ha hatalmat adunk Orbánnak, vissza fog élni vele”. A balliberális EP-képviselő szerint Orbán és vétója „komoly biztonsági kockázatot jelent az európai polgárok számára”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató