2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Folytatódik a patkányok lázadása: 100 tüntető bohóckodik Budapesten

„Ennyi nem elég, el a kezekkel a gyerekektől” címmel szervezett tüntetést szerdára az Országos Közös Akarat. A demonstráció 17 órakor a Szent Gellért téren kezdődött, ahonnan a Kossuth Lajos tér irányába vonulnak a résztvevők. 

Az Országos Közös Akarat által szervezett demonstráció tervezett útvonala a Szent Gellért téri gyülekező után: Szabadság híd – Fővám tér – Belgrád rakpart – Jane Haining rakpart – id. Antall József rakpart – Kossuth Lajos tér. Néhány tucat tüntetővel indult a gyűlés a Szent Gellért téren, a demonstráció a Himnusszal indult.

17:00-kor Meleg Sándor a Szent Gellért téren felállított színpadon kifejtette: ahogy bánnak ma a gyerekekkel, az határozza meg Magyarország jövőjét. A szociális munkás hangsúlyozta, a szociális szektorban dolgozók bére ma az egyik legalacsonyabb a közszférában, így megszűnik az utánpótlás.

Bercsek Blanka, az Egységes Diákfront tagja úgy látja, a kegyelmi ügyben ugyan lemondott két politikus, de elfelejtették az áldozatokat. A gyerekeknek annyi volt a bűne, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, segítséget kérni pedig nehéz, mert nem tudják, hogy kiben bízhatnak – vélekedett.

Legyen ez az emlékezés ideje, és ne a haragé – kérte az Egységes Diákfront tagja, majd a fáklyák meggyújtására buzdította a tüntetőket.

Az OKA egy ládában gyűjtött adományokat a résztvevők között.

17:50-kor száz tüntető elindult a Szent Gellért térről, a menet eleje fáklyákkal vonul a Szabadság hídon. A hídon jelenleg félpályás útzár van érvényben.

A menet hét órakor érkezett meg a Kossuth térre, nagyjából kétszáz résztvevővel.

Szilágyi Kitti óvodapedagógus itt arról beszélt, hogy a gyermekvédelem ügye mindenen felül áll, és össze kell fogni ennek érdekében. A rendezvényt negyed nyolckor hivatalosan is lezárták, a résztvevők elindultak haza.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató