2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Tucker Carlson közölte, hogy Boris Johnson 1 millió dollárt kér az interjúért

Tucker Carlson amerikai újságíró szerint Boris Johnson volt brit miniszterelnök csak akkor egyezne bele egy interjúba, ha 1 millió dolláros honoráriumot kapna érte. Az állítást a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített nagy horderejű interjúja után tette.

A Blaze TV alapítójának, Glenn Becknek adott, kedden sugárzott interjúban Carlson szembeállította a Putyinnal készített interjújával kapcsolatos tapasztalatait azokkal a kísérletekkel, amelyekkel megpróbált leülni Johnsonnal, aki “a Kreml eszközeként” illette a Fox egykori műsorvezetőjét, miután Carlson a hónap elején hosszasan elbeszélgetett az orosz elnökkel.

“Szóval ott vagyok Moszkvában, várom, hogy megcsináljam ezt az interjút, kiderül, hogy megcsináljuk, és azonnal feljelentett ez a Boris Johnson nevű fickó” – mondta. “Szóval beadtam egy interjúkérelmet [Johnsonnak], mert folyamatosan feljelentgetett.”

Abban a reményben, hogy Johnson “elmagyarázza az Ukrajnával kapcsolatos álláspontját”, Carlson elmondta, hogy hamarosan választ kapott Johnson munkatársaitól, akik elárulták, hogy a volt miniszterelnök beleegyezik az interjúba – de csak egy feltétellel.

“VÉGÜL AZ EGYIK TANÁCSADÓ VISSZAHÍVOTT, ÉS AZT MONDTA: ‘BESZÉLNI FOG VELED, DE EZ EGYMILLIÓ DOLLÁRBA FOG KERÜLNI’. EGYMILLIÓT AKAR AMERIKAI DOLLÁRBAN, ARANYBAN VAGY BITCOINBAN – EZ CSAK TEGNAP VAGY KÉT NAPJA TÖRTÉNT!” – FOLYTATTA.

Carlson a továbbiakban megjegyezte, hogy épp most fejezte be az interjúját Putyinnal, aki “nem kért tőlem egymillió dollárt”.

“Szóval azt akarja mondani, hogy Boris Johnson sokkal aljasabb, sokkal alantasabb, mint Vlagyimir Putyin? Szóval ez az egész egy rohadt zsarolás” – tette hozzá Carlson.

Johnson erősen kritizálta Carlson kétórás beszélgetését Putyinnal, és nem sokkal az interjú sugárzása után egy bíráló véleménycikket írt a Daily Mailnek.

“Amikor Tucker Carlson a Kremlbe ment, a történelem által jól ismert funkciója volt. Ő volt a zsarnok strómanja, a diktátor diktafonja és az újságírás árulója” – írta Johnson, hozzátéve, hogy Carlson elmulasztott nyomást gyakorolni Putyinra Oroszország ukrajnai katonai műveletével kapcsolatban.

Carlson interjúját hasonlóképpen elítélte egy sor nyugati vezető és kommentátor, akik azzal vádolták, hogy csak gyenge kérdéseket tett fel az orosz vezetőnek, és hogy hagyta Putyinnak, hogy megszakítás nélkül hosszasan válaszoljon.

Arra a kérdésre, hogy miért nem vetett fel bizonyos témákat a hónap elején Dubaiban tartott világkormányzati csúcstalálkozón, Carlson azt mondta, azért akarta megcsinálni az interjút, mert érdekli Putyin világnézete, és nem akarta beleszólni a vitába. Az újságíró azt is kifejtette, hogy azért akart Putyinnal beszélni, mert az amerikai média hazudik, és mert az amerikai közvélemény rosszul informált az ukrajnai konfliktusról.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató