2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Ungár Péter: "Aki szerint megvalósulhat a közvetlen elnökválasztás, az valótlant állít"

Ungár Péter, az LMP társelnöke kijelentette, pártja nem támogatja az ellenzék közvetlen államfőválasztásról szóló kampányát, amit elhibázottnak tart.

Interjút adott Ungár Péter, ahol többek között kijelentette: „mi próbáljuk komolyan venni a választópolgárokat minden egyes pillanatban, amikor döntést hozunk”, majd hozzá tette, azok, akik az ellenzék soraiban a közvetlen köztársasági elnökválasztás mellett kampányolnak vagy a bojkotton gondolkoznak, azok rosszul ítélik meg a helyzetet.

„Aki azt állítja most, hogy a közvetlen elnökválasztás megvalósulhat, vagy kiutat jelenthet ebből a helyzetből, az véleményem szerint valótlant állít a választópolgároknak”

– fogalmazott Ungár Péter. 

Az LMP társelnöke az is elmondta, ők állítanak köztársasági elnökjelöltet, méghozzá Hack Péter jogtudóst. A beszélgetés során Karácsony Gergely neve is felvetődött, akivel kapcsolatban Ungár Péter kijelentette, a főpolgármester 2019-ben a lakhatással kapcsolatban sok mindent ígért, ám nem csak a pénzhiány miatt nem valósította meg a programját.

Azonban az igazi balegyenest Ungár Péter a DK-nak vitte be, amivel könnyen lehet, hogy beütötte az utolsó szeget is az amúgy is gyenge lábakon álló, széthúzó ellenzék koporsójába.

Tőle szokatlanul, nagyon kemény szavakkal illette a baloldalt:

"2022-ben, amikor megalakult az új parlament, heves vita alakult ki arról, hogy érdemes-e beülnie az ellenzéki képviselőknek az Országgyűlésbe és részt venni az ott zajló munkában. Végül az lett minden frakcióban a döntés, hogy érdemes. Ma minden ellenzéki frakció interpellál, írásbeli kérdéseket ad be, bizottsági tisztségeket visel, mindenki felesküdött az alaptörvényre és mindenki az alapján vesz részt a parlament munkájában. Az LMP álláspontja ebben a vitában következetes. Szerintünk pontosan tudta mindenki 2022-ben, milyen játékszabályok alapján indulunk a választáson, a kasszától való távozás után reklamációnak helye nincs. […]

Összességében azok a pártok, amelyek most bojkottról beszélnek, majd másnap besétálnak interpellálni, még a saját mércéjük szerint is következetlenek.

Márpedig, ha valami igazán hiányzik az ellenzéki politikából, az pont a következetesség."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató