2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Alvilági fegyverarzenálra bukkant a rendőrség - ítélet született

Ítéletet hirdetett a bíróság annak a férfinak az ügyében, akinek a házában egy hatalmas fegyverarzenálra bukkantak néhány éve a rendőrök – tudta meg a Magyar Nemzet.

A budai ingatlanban elrejtett fegyverek egy vallomás szerint a Sátor Lajos vezette rettegett szlovákiai bűnszervezethez, illetve a dunaszerdahelyi mészárlással és a Döcher-gyilkossággal összefüggésbe hozott alvilági nehézfiúhoz, Turekhez tartoztak.

2022 januárjában egy budai ház teraszában elrejtett fegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök. A hatóság emberei valóságos fegyverarzenálra bukkantak:

géppisztolyokat, kézifegyvereket, hangtompítókat, maszkokat, golyóálló mellényeket és tizenegy kézigránátot találtak.

A fegyverekre egy olyan férfi ingatlanában bukkantak rá, aki a Turek néven ismert U. Alexszel állt kapcsolatban. Később a ház tulajdonosa vallomásában azt mondta, hogy a fegyverarzenál Turekhez és ahhoz a Sátor Lajos vezette bűnszervezethez tartozott, amely több tucat alvilági leszámolást hajtott végre Szlovákiában.

Úgy tudjuk, a fegyverek ügyében a közelmúltban jogerős ítélet született, Turek egykori barátját pedig lőszerrel és lőfegyverrel, illetve robbanóanyaggal való visszaélés miatt több milliós pénzbüntetésre ítélték.

Noha információink szerint a rengeteg lőfegyver között három olyan típusú is volt, amit Döcher György lelövésénél használtak, az eljárás során tisztázták, hogy ezeket a fegyvereket nem használták semmilyen, eddig ismertté vált alvilági leszámolásnál, így sem a Döcher-gyilkossághoz, sem pedig a dunaszerdahelyi vérengzéshez nem köthetők. Utóbbi két üggyel egyébként Tureket hozták összefüggésbe a hatóságok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató