2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

DK-s nyugdíjasok vergődnek a bíróságnál, Varju elvtársat elítélhetik

2018-ban, a „rabszolgatörvény” elleni tiltakozások idején több ellenzéki képviselő bement a közmédia székházába, ahol Varju László és a biztonsági őrök között dulakodás alakult ki. A Demokratikus Koalíció az ítélethirdetés idejére szervezett demonstrációt a bíróság épülete elé.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ellen a 2018-as országgyűlési választásokhoz kapcsolódó választásrendje elleni bűntett, valamint az MTVA székházánál 2018 decemberében lezajlott demonstráció következményeként garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emeltek vádat. A Fővárosi Törvényszék 2023. január 30-án kihirdetett elsőfokú ítéletével Varju Lászlót bűnösnek mondta ki választás rendje elleni bűntettben és garázdaság vétségében, amelyért őt halmazati büntetésül összesen 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A Demokratikus Koalíció „Igazságot Varju Lászlónak” címmel hirdetett demonstrációt a Fővárosi Ítélőtábla épülete elé.

A párt úgy fogalmazott,

„nem fogadhatjuk el, hogy miközben az Orbán-rendszerben egy pedofilsegítő bűnözőnek adnak elnöki kegyelmet, addig a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt büntetlenül bántalmazhatnak egy középületben, majd a bántalmazói helyett a képviselőt helyezik vád alá”.

Csütörtök reggel a Fővárosi Ítélőtábla épületénél nagyjából két tucat demonstráló várta Varju Lászlót „a pedofilokat kiengeditek, minket bezárnátok?” feliratú papírlapokkal.

Megérkezett a Szemkilövető is, aki a bíróság épületében a szimpatizánsaik gyűrűjében Gréczy Zsolttal és Rónai Sándorral többek között a kegyelmi ügyről beszélgetett.

Varju László tárgyalása negyed 10-kor kezdődött, a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai is a teremben hallgatják a tárgyalást.

10:15: Nyuggerek sehol

Bede Zsolt a helyszínen van, tüntetésnek nyoma sincs...

 

Frissítjük!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató