2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Gyurcsány kiakadt

„Sajnálom, hogy egy törvénysértő határozat, döntés született. Magam ez ellen fellebbeztem, és az igazamért mindvégig küzdeni fogok” – mondta a csütörtök délelőtti bírósági tárgyalása után tartott sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. Arra a kérdésre, hogy milyen törvényt sértett a bíróság ítélete, Varju azt válaszolta, erre csak akkor fog válaszolni, ha megkapják a részletes határozatot.

A politikust garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt mondta ki bűnösnek a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza.

Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

„Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban. Gyalázatos!” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon az ítélet után. A DK elnöke szerint a bíróság ítélete becstelen és tisztességtelen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató