2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Magyar Péter vásárolt magának egy céget

Tanácsadó cég tulajdonosa lett Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje. A céget még 2020-ban alapította Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, valamint a közbeszerzési törvény módosítása is hozzá köthető. Az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. eddig még nem végzett érdemi tevékenységet.

Az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. tulajdonosa lett Magyar Péter – ismertette a hvg360. Mint írták, a cégiratok szerint a jogász 2023. november 30-án lett bejegyezve vezérigazgatóként és tulajdonosként, éppen azon a napon, amikor menesztették.  

A Cégközlönyben a napokban jelentek meg a változások az LLM-ről, amely eddig nem végzett érdemi tevékenységet. A vállalat alapítója Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, emellett két évig a közbeszerzésekért felelt. Felidézték, hogy 2016-ban Császár Dániel stábja dolgozta ki a közbeszerzési törvény módosítását is. 

Az LLM-nek két másik tulajdonosa is volt. Egyikük Kruchina Károly, aki jelenleg is a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke. Megjegyezték, hogy Kruchinát még ügyvédjelöltként védte Magyar Péter a 2006-os rendőrterror idején. 

A cég másik korábbi részvényese Palatinus-Woth Márton, aki társadalmi kapcsolati igazgató volt a PLANB Magyarország Kft.-nél. A tanácsadó cég a Miniszterelnökség megbízásából Varga Juditnak tartott kommunikációs tréningeket. Magyar Péter az állami Diákhitel Központ vezérigazgatójaként egy 14 millió forintos megbízást is adott a PLANB-nek – tették hozzá.

Edda-dal után most Wass Albert-idézettel állt elő Magyar Péter 

Mióta volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, majd Orbán Viktor évértékelőjéről is írt, közölve, hogy a miniszterelnöktől vár válaszokat.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató