2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Az ukrán kormányfő megérkezett a határra, hogy a lengyel hatóságokkal tárgyaljon, de nem találkozott senkivel

Az ukrán miniszterelnök, Denisz Smihal megérkezett a határra, hogy találkozzon a lengyel hatóságokkal, de azok nem jelentek meg.

Erről a miniszterelnök a Telegram-csatornáján számolt be.



"Egy hónappal ezelőtt Kijevben Donald Tusk lengyel miniszterelnök azt mondta, hogy Lengyelország a legmegbízhatóbb, a legfontosabb szövetségese Ukrajnának ebben a gonosz elleni halálos harcban. Egy hónappal ezelőtt egyetértettünk abban, hogy a határ lezárása káros az országaink számára, és fontos, hogy megelőzzük az ilyen incidenseket. Eltelt egy hónap, és megint ott tartunk, ahol abbahagytuk. Csak most már nyílt provokációkat látunk" - mondta Smihal.

"Ukrajna elnöke felajánlott egy platformot Lengyelország vezetésének, hogy megegyezzenek és kompromisszumot találjanak. Itt, a határon. Mint egyenrangú partnerek és szövetségesek. És az ukrán kormány ma itt van... De sajnos egy ilyen találkozóra a lengyel tisztviselőkkel ma nem került sor"

- tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, hogy vele együtt érkeztek a határra Olga Sztefanyšyna és Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettesek, Ihor Klimenko belügyminiszter, Mykola Szolszkij mezőgazdasági miniszter, Jevhen Perebijnij külügyminiszter-helyettes, Tarasz Kacska gazdasági miniszterhelyettes, Szerhij Derkach infrastrukturális miniszterhelyettes, az Állami Határszolgálat vezetője, Szerhij Dejneko tábornok és Szerhij Zvjagincev, a vámszolgálat vezetője.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató