2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kétmillió dollárnyi „mikroadomány” volt az ajánlott beugró

“Azt mondanám, hogy 2 millió (dollár). Azt gondolom, ez egy olyan összeg, amivel már be lehet kerülni az Action for Democracy legnagyobb adományozóinak a panteonjába” – jelentette ki Korányi Dávid, a választások befolyásolására alakult szervezet vezetője egy, a napokban nyilvánosságra került felvételen.

A Mandiner.hu az X-re kikerült videó kapcsán ír arról, maga Kormányi Dávid beszél arról, szó sincs civil mikroadományokról, sokkal nagyobb tételben folyt a választások befolyásolására gyűjtött pént összekalapozása. Az X-en található MagaBabe nevű profilon legutóbb megosztott videón

Korányi 700 millió forintot meghaladó összeghatárban húzta meg azt a vonalat, amely fölött valóban számottevőnek tartják az adományokat az A4D-nél.

Megjegyzendő, Korábban korányiék a nyilvánosság előtt azt bizonygatták, hogy több mint tízezer átlagember kis összegű „mikroadományaiból” jött össze a nagyjából 3 milliárd forint oroszlánrésze. A legújabb videóban Korányi úgy fogalmazott:

nem vagyok fölhatalmazva rá, hogy megnevezzem a támogatóinkat, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket.

Ugyanakkor Eric Koch, az Action for Democracy együttműködő partnere egy korábban nyilvánosságra került videóban azt mondta,

őszintén szólva azt gondolom, hogy ő (Soros György) volt a messzemenően legnagyobb adományozó.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató